Meer dan de winkel aan de Zeilbergsestraat

Heerlijk vlees bij de juiste wijn Onze eigen ambachtelijke rokerij Onze goedgevulde toonbank

Bel'Vidha varkens

Al geruime tijd verwerken wij o.a.  varkensvlees van het Bel'Vidhavarken. DIt varken is een kruising van een Belgisch landvarken en een Pietrain. Dit varkensvlees is malser, sappiger en gezonder dan gewoon varkensvlees. Wat maakt dit varken zo speciaal en de smaak anders?

Na onderzoeken van ruim 15 jaar is een voedeselrantsoen samengesteld door de voederfabrikant en de universiteit van Gent. Deze varkens worden grootgebracht met een speciaal rantsoen op basis van algen. Door dit voeder gaan de dieren omega 3-vetzuren aanmaken waardoor er minder kans is op hart-en vaat ziekten voor de consument. Het vlees bevat 40 milligram DHA per 100 gram vlees. DHA is een omega 3 vetzuur dat belangrijk is voor de werking van onze hersenen, ogen en het zenuwstelsel. Het kan echter alleen via voeding worden opgenomen. Het vlees heeft een mooie stuctuur en fijne smaak. De varkens zelf bouwen ook een betere weerstand op dus zijn gezonder en hebben minder stress..

Dit alles heeft voor ons een meerwaarde. Kwaliteit, smaak en gezond terwijl we dat niet hoeven te vertalen in een meerprijs. Dus gewoon zoals u van ons gewend bent: kwaliteit voor een nette prijs!