Dieet en allergie

Gezondheid, dieet en allergie:

MomenteeI is er in de media heel veel aandacht voor het gebruik van zout in ons eten. De consument gebruikt veelal te veel zout. Enerzijds doordat de consument zelf veel en te veel zout gebruikt in zijn eten. Anderzijds door een te hoog zoutgehalte in de produkten die men aanschaft. Door zelf beter te letten op het toevoegen van zout aan het eten kan men hier al heel veel aan doen. Maar aan de aangekochte produkten kan de consument niet veel doen en is dus afhankelijk van de producenten van de aangekochte voedingsmiddelen.

Veelal wordt zout gebruikt als conserveringsmiddel maar nog meer als (goedkope) smaakmaker. En dat geldt voor heel veel produkten in de massaproduktie: goede voorbeelden zijn soepen en sauzen.

Wij, als ambachtelijke slager, zijn hier ook intensief mee bezig en hebben het zoutgehalte in onze produkten verlaagd. Wij zijn ook nog steeds aan het kijken hoe we dit verder kunnen doorvoeren. Werken met zoutvervangers is voor ons (nog) geen alternatief. De klant went immers ook aan de mindere zoutsmaak en met zoutvervangers houdt je de zoutsmaak in stand waardoor het eten toch als zout wordt beschouwd. Daarbij zitten in deze zoutvervangers andere, vaak zeker zo schadelijke, stoffen waar wij in ieder geval niet blij van worden.

Zoals ook hieronder verteld wordt kunnen wij bepaalde produkten geheel zoutloos voor u maken: vraag er naar in de winkel

Heeft U een dieet, allergie of een andere reden, waardoor U bepaalde produkten of toevoegingen niet mag of niet wilt gebruiken, wij kunnen, in overleg, bepaalde produkten speciaal voor U maken. Een veelvoorkomende vraag is gehakt en worst zonder zout, zonder kruiden of helemaal zonder enige toevoeging. Als wij dit een dag van te voren weten kunnen wij dit op bestelling voor U klaarmaken. Ook voor mensen die glutenvrij moeten eten, zijn er allerlei mogelijkheden. Neem even contact op (0493-312636) om te kijken wat wij voor U kunnen betekenen.

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08.30 - 18.00 uur
Woensdag: 08.30 - 18.00 uur
Donderdag: 08.30 - 18.00 uur
Vrijdag: 08.30 - 18.00 uur
Zaterdag: 08.00 - 16.00 uur

di t/m vrij: pauze van 12.15 tot 13.15 uur
za: geen pauze


Contact

Zeilbergsestraat 50
5751 LM Deurne, Nederland
Tel: +31 493 312 636
info@slagerijbouwmans.nl

©2021 Slagerij Bouwmans
Made by Localtomorrow BV