Meer dan de winkel aan de Zeilbergsestraat

Heerlijk vlees bij de juiste wijn Onze eigen ambachtelijke rokerij Onze goedgevulde toonbank

Recepten

Hierbij noemen wij een aantal sites waar U leuke recepten en andere aanverwante zaken vindt voor gewone dagen, feestdagen en feestelijke dagen. En daaronder vindt u een keur van recepten met voor elk wat wils, van luxe tot makkelijk.

www.vlees.nl
www.recepten.nl

www.kerstspecial.nl
www.vanharte.nl
www.receptenzoeker.nl
www.smulweb.nl
www.kerstrecepten.nl speciaal voor de feestmaand
www.tapas-recepten.nl
www.toetjes-recepten.nl

veel plezier bij het surfen en zoeken!!

 

            ‘TARTARE’ VAN PARMAHAM MET MELOEN

                 (Voorgerecht, varkensvlees, korte bereidingstijd, kan ruim van te voren)

Ingrediënten(4 personen):

-          1 sinaasappel

-          2 zwarte olijven zonder pit

-          5 eetlepels medium dry sherry

-          1 ½ eetlepel (olijf)olie

-          zout, (versgemalen) zwarte peper

-          1 bosuitje in flinterdunne ringetjes

-          250 gram PARMAHAM OF RAUWE HAM in kleine stukjes

-          8 blaadjes (eikenblad)sla, gewassen en drooggeslagen

-          500 gram meloen in kleine bolletjes

-          ring van ca 5 cm omtrek en 3 cm hoog, of bijv 2 servetringen

Bereidingswijze:

Sinaasappel goed schoonboenen, 2 eetlepels schil dun eraf raspen. Sinaasappel schillen en van partjes de vliesjes verwijderen, partjes uit laten lekken. Olijven fijnhakken. In kom ½ eetlepel sherry, olie, sinaasappelschil, olijven, zout en peper tot dressing kloppen, ham en ui erdoor scheppen. Dit kan 6-8 uur van te voren. Later per bord 2 blaadjes sla, op 1 de meloen scheppen en sherry erover sprenkelen en garneren met partjes sinaasappel. Ring(en) op plat vlak vullen met hammengsel, aandrukken en ring(en) verwijderen en op bord laten zakken op andere slablad

     

 

                     HONGAARSE BIEFREEPJES MET PREI EN ROZIJNEN.

 

                                       (hoofdgerecht , rundvlees, korte bereidingsduur)

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

-          1 ½ eetlepel rozijnen

-          500 gram biefstuk of runderlappen in reepjes van 1 cm breed

-          1 prei in ringen

-          1 klein rood Spaans pepertje zonder zaadjes in hele smalle ringetjes of 2 tot 3 theelepels sambal oelek

-          3 à 4 takjes peterselie gewassen en fijngehakt

-          75 à 100 gram blokjes mager ontbijtspek

-          ¼ liter vleesbouillon (ev. van een tablet)

-          2 eetlepels zonnebloemolie

(-    ev. 1 teentje knoflook)

 

Bereiden:

Bak de spekblokjes uit in een koekenpan en schep ze uit de pan. Zorg dat de warme bouillon klaar staat. Verwarm de olie in de koekenpan ( of wok) en roerbak de biefreepjes in een paar minuten rondom bruin. Giet de bouillon bij het vlees en voeg de geperste knoflook, de preiringen, het pepertje (of de sambal), de spekblokjes en de uitgelekte rozijnen toe. Laat het nog een aantal minuten doorwarmen tot de prei naar Uw smaak zacht genoeg is en bestrooi het geheel met de peterselie. Lekker met rijst, pasta of een romige aardappelpuree.

 

Bereidingstijd:

Circa 15 minuten.

 

Voedingswaarde per persoon:

Eiwit 38 g, vet 16 g, koolhydraten 5 g, kcal 312, kj 1310 

                                                        EET SMAKELIJK!!

 
   

                               KIPPENGOULASHSOEP     

                                  (maaltijdsoep, kippenvlees, mager, middellange bereidingstijd)

 

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

-          150 gram bacon in dunne plakken( 3-4 mm)

-          1 grote ui in dunne ringen

-          ev. 2 teentjes knoflook, fijngesneden 

-          1 rode paprika in reepjes

-          1 groene paprika in reepjes

-          1 ½ eetlepel paprikapoeder

-          1 eetlepel karwijzaad

-          1 ½ liter kippenbouillon (ev. van tablet)

-          4 grote tomaten, ontveld, in partjes

-          4 aardappelen in stukjes

-          6 drumsticks

-          zout, peper

-          2 eetlepels fijngesneden peterselie of 2 theelepels gedroogde peterselie

-          (stok)brood

 

Bereiden:

Bak de plakken bacon in een grote pan met en dikke bodem lichtbruin en krokant. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de ui (en de knoflook) ongeveer 5 minuten in het achtergebleven braadvet. Roer de paprika, paprikapoeder en karwijzaadjes erdoor. Laat het mengsel nog 2-3 minuten zachtjes bakken. Voeg de bouillon en de tomaten toe en breng alles aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappelen en de kip toe en laat de soep circa 25 minuten zachtjes koken tot de kip en aardappelen gaar zijn.

Verkruimel een deel van de bacon door de soep maar houd minstens 6 plakjes of meer apart. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi de peterselie over de soep. Serveer de bacon apart met de plakjes (stok)brood.

 

Bereidingstijd:

Circa 50 minuten.

 

Voedingswaarde:

Kcal 440 p.p.

                                                       EET SMAKELIJK

 
   

 

 

                         GEPANEERDE FILETLAPJES MET TUINBOONTJES

                                    (hoofdgerecht, varkensvlees, redelijk korte bereidingstijd)      

 

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

-          8 filetlapjes van 75 gram

-          zout en (versgemalen) peper

-          2 eieren

-          3 eetlepels melk

-          2 koppen broodkruimels of broodpaneermeel

-          (olijf)olie

-          ev. 8 dunne plakjes citroen

-          500 gram (diepvries) tuinbonen

-          150 gram katenspek in reepjes (of ontbijtspek of achterham)

-          ruim ½ theelepel bonenkruid (of thijm of salie)

-          klontje boter

-          3 eetlepels slagroom of koffiemelk

-          zout en (versgemalen) peper

 

Bereidingswijze:

Kruid de filetlapjes met zout en peper. Klop het ei los met de melk en voeg eventueel nog wat zout en peper hieraan toe. Haal de filetlapjes eerst door het eimengsel en dan door het paneermeel, klop het paneermeel heel vast aan, voor een extra stevig laagje paneermeel dit nog een maal herhalen.  Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de lapjes tot ze aan alle zijden een mooi bruin korstje hebben en gaar zijn. Serveer met de plakjes citroen.

Kook de tuinboontjes in ruim 10 minuten gaar. Verhit de boter intussen in een pan in bak de reepjes katenspek met het bonenkruid al omscheppend tot het spek glazig is en roer dan de room erdoor. Even doorverwarmen en dan de afgegoten tuinboontjes eraan toevoegen en al roerend goed doorwarmen. Even proeven of er nog zout en peper bij moet.

 

Bereidingstijd:

Voorbereiden 15 minuten, kook- en baktijd 20 minuten

                                                         EET SMAKELIJK                                                                  

 
   
 
   

 

 
   


                            COTELETTE À LA BONNE FEMME( ERG LEKKER, GOEDE TIP!!)

                         (Hoofdgerecht met frans tintje, varkensvlees, middellang bereidingstijd)      

 

Ingrediënten (4 personen):

-          200 gram ontbijtspek in reepjes of blokjes

-          45 gram margarine

-          8 sjalotjes, gepeld en in vieren snijden(indien erg groot in meer stukken)

-          4 ribcarbonades van ongeveer 200 gram p. stuk

-          zout, peper en ongeveer 1 eetlepel bloem

-          250 gram kleine champignons, gehalveerd

-          450 gram voorgekookte kleine krielaardappelen

-          3 dl vleesbouillon van tablet (of eigen)

-          1 takje tijm of 1 kleine eetlepel gedroogde tijm

-          1 blaadje laurier

-          400 gram broccoliroosjes

 

Bereidingswijze:

Spek met ruim koud water aan de kook brengen, als water kookt spek direct in zeef uit laten lekken. In de tussentijd boter in ruime pan verhitten, de uitjes hierin ongeveer 10 minuten bakken en uit de pan scheppen, spek in achtergebleven braadvet 10 minuten uitbakken en ook uit pan nemen.

De carbonades met zout, peper en bloem bestrooien en in braadvet rondom bruin bakken. Dan de champignons en aardappelen toevoegen en 5 minuten meebakken. Uitjes en spek in de pan terugleggen.

Bouillon verhitten en bij het vlees schenken. Tijm en laurier in de pan leggen en het geheel met de deksel schuin op de pan circa 25 minuten laten stoven. Laatste 10 minuten de broccoliroosjes laten meestoven.

 

Bereidingstijd:

Circa 45 minuten.

 

Voedingswaarde:

Kcal. 870 p.p. Slankere variant: vervang ontbijtspek door bacon, gebruik de helft van de boter en neem kleinere carbonades van 125 gram, dan Kcal 450 p.p.                                                                        

                                      EET SMAKELIJK

 
   

 

                                  KIP IN PITTIGE ZOETZURE TOMATENSAUS

                                 (Hoofdgerecht, kippenvlees, middellange bereidingstijd)

 

Ingrediënten(voor 4 personen):

-          4 kuikenbouten (met of zonder vel)

-          2 eetlepels ketjap manis

-          3 1/2 tot 4 theelepels gemberpoeder

-          zout en peper

-          ca. 100 gram boter of margarine

-          1 ui

-          1 niet te dikke prei

-          1 pak tomatenblokjes op sap (400 ml) of tomatensap of blikje tomatenpuree aangevuld met bouillon

-          2 eetlepels azijn

-          1 eetlepel suiker

-          1/3 tot ½ eetlepel sambal (naar smaak)

 

Bereidingswijze:

Kip afspoelen onder koud stromend water en met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In koekenpan ¾ deel van de boter verhitten. Kip in ca. 45 minuten rondom goudbruin en gaar bakken. Intussen de ui pellen en fijnsnipperen. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. In een steelpan de rest van de boter laten smelten. De ui ca. 3 minuten laten fruiten. Toevoegen: tomatensap, azijn, suiker, sambal, ketjap, zout en peper. Dit geheel 5 minuten zachtjes laten koken. Prei toevoegen en 5 minuten mee laten koken. Ev. op smaak brengen met suiker, azijn en sambal. Op 4 borden de bouten leggen en de saus er half over schenken.

 

Bereidingstijd:

Ca. 45 minuten

 

Voedingswaarde:

Ca. 570 Kcal p.p.
                                                        EET SMAKELIJK                     

 
   


                                    GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS

                         (Hoofdgerecht, 80%varkensvlees +20% rundvlees, korte bereidingstijd)

 

Ingrediënten(4personen):

-          5 gehaktballen of 500 gram gemengd gehakt

-          1 ui

-          1 kleine prei

-          100 gram champignons

-          ½ eetlepel olie

-          25 gram taugé

-          sambal

-          2 ½ dl tomatensap 

-          2 tomaten

-          of blikje tomatenblokjes met sap i.p.v. bovenstaande

-          allesbinder

-          zout

-          (worchestersaus)

 

Bereidingswijze:

Ui pellen en snipperen. Witte gedeelte van de prei in dunne ringen snijden en wassen. Champignons wassen en in plakjes snijden. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Gehakt in balletjes van ca. 2 cm doorsnede draaien. In wok of braadpan olie verhitten en balletjes hierin al omscheppend in 5 minuten rondom bruin bakken. Ui, taugé, prei, champignons en sambal toevoegen en al omscheppend nog 2 minuten meebakken. Tomatensap en blokjes tomaat toevoegen en het geheel nog 2 minuten in laten koken. Saus eventueel bijbinden met allesbinder. Saus op smaak brengen met zout en worchestersaus.

 

Bereidingstijd:

Inclusief voorbereiding 25-30 minuten.

 

Voedingswaarde:

300 Kcal p.p., 1265 Kj, 26 g eiwit, 19 g vet, 7g koolhydraten

 

                                     EET SMAKELIJK                                             

 
   

 

                                     INDISCHE KIP

                                      (Hoofdgerecht, kippenvlees, korte bereidingstijd)

 

Ingrediënten(6 personen): (30-35 minuten)

-          1 ½ pond kipfilet

-          2 stengels prei in ringen

-          1 grote ui gesnipperd

-          1 rode en 1 groene paprika in blokjes

-          2 flesjes chilisaus

-          1 fles tomatenketchup

-          ½ pond champignons

-          2 eetlepels azijn

-          3 eetlepels ketjap

-          suiker naar smaak

Bereidingswijze:

Kipfilet in stukjes snijden, kruiden en braden. Zodra deze gaar is uit de pan nemen de groenten in de pan en deze roerbakken. Als deze klaar zijn de chilisaus, tomatenketchup, azijn, ketjap en naar smaak suiker toevoegen(niet te zoet!) daarna de kipfilet erbij en even doorwarmen. Lekker met rijst of een pasta.

      
 

                                     

                                         

 

                                          11.VARKENSROLLETJES

 

                        (Hoofdgerecht, varkensvlees, korte bereidingstijd)

 

Ingrediënten(4 personen):

-          4 varkensschnitzels, niet door de vermalser

-          4 flinke eetlepels piccalilly

-          4 rechte zoetzure augurken

-          2 eetlepels bloem

-          2 eetlepels olie en 25 gr boter om te braden

-          1 dl vleesbouillon gemaakt van 1 theelepel bouillonpoeder of fijngemaakte tablet

-          1 eetlepel tomatenpuree

 

Bereidingswijze:

Sla de schnitzels platter tussen twee velletjes gladfolie met een steelpan of vraag Uw slager om platte schnitzels. Bestrijk ze met de piccalilly, leg er een augurk op, rol ze op en zet ze vast met houten prikkers. Zet de rolletjes ev. tot verder gebruik in de koelkast.

Haal de rolletjes door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in de koekenpan en voeg de boter toe. Braad de rolletjes op hoog vuur rondom bruin. Roer de bouillon en de tomatenpuree door elkaar en giet dit bij de rolletjes in de pan. Draai het vuur laag en laat het geheel met de deksel schuin op de pan in circa 15 minuten gaar stoven.

 

Bereidingstijd:

Circa 30 minuten

 

Voedingswaarde per persoon:

448 Kcal, 1882 kj, eiwit 36 gram, vet 11 gram, koolhydraten 39

 

                                                   EET SMAKELIJK

 
   

 

 
   

 

                                                 GEVULD GEHAKTBROOD

                                (Hoofdgerecht, varkensvlees, middellange bereidingstijd)

 

Ingrediënten(4-6 personen:

-          3 plakjes (wit)brood zonder korst

-          1 dl melk

-          1 kilo gemengd gehakt gekruid

-          ev. extra zout & peper

-          2 eieren losgeklopt

-          2 eetlepels pesto

-          1 tl gerapste citroenschil

-          1 tl fijngesneden rozemarijn(naaldjes)

-          2 el fijngehakte walnoten of 3 el ongezouten cashewnoten fijngehakt

-          75 g geraspte kaas

-          2 el fijngesneden basilicum

-          2 el fijne kappertjes uitgelekt ( of kleingesneden zilveruitjes zoetzuur)

-          100-150 g rauwe ham in dunne plakken

-          100 g jonge kaas in dunne plakken en dan in repen

 

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 C. Brood in melk laten weken. Brood uitknijpen en mengen met gehakt, zout & peper, eieren, pesto, citroenschil, rozemarijn en noten. Gehaktmengsel in tweeën delen en elk deel tot een platte schijf van ca. 15 doorsnede vormen.

Geraspte kaas mengen met basilicum en kappertjes. Kaasmengsel op 1 gehaktschijf leggen, wel de rand vrijlaten. Afdekken met 2e gehaktschijf en de randen goed op elkaar drukken zodat dit in de oven niet los kan laten. Gevuld gehakt aan de bovenkant iets bol vormen en in ingevette braadslee of op ingevette bakplaat leggen. Plakken ham, elkaar overlappen, over gehaktbrood leggen.

Gehaktbrood in midden van oven 55 minuten bakken. Repen kaas 10 minuten voor einde baktijd in ruitpatroon over gehaktbrood leggen en gratineren.

Ideaal gerecht om voor twee dagen te bereiden!!

 

Bereidingstijd:

Ca. 1 uur en 15 minuten en de tweede dag alleen even opwarmen

 

Voedingswaarde:

Kcal 630 p.p.

                                                                          EETSMAKELIJK

 

 

 
   


SLAGERIJ BOUWMANS serveert:            HET RECEPT VAN DE WEEK!

                                     

                                        14.ITALIAANSE ROERBAKSCHOTEL

                                  (Hoofdgerecht, rundvlees, korte bereidingstijd)

 

Ingrediënten:

-          400 gram runderlapje in reepjes

-          1 ½ eetlepel gedroogde italiaanse kruiden (Silvo)

-          4 eetlepels olie

-          peper & zout

-          6 sjalotjes in dunne partjes

-          1 rode, 1 groene, 1 gele paprika in blokjes

-          1 kleine aubergine in blokjes

-          ½ vleesbouillontablet

-          2 eetlepels maizena

-          ½ dl witte wijn

-          1 blikje tomaatblikjes (400 gram)

-          1 takje of gedroogde basilium

-          pepertje of sambal

-          (ev. 2 teentjes knoflook)

 

Bereidingswijze:

Roer de Italiaanse kruiden door 1 eetlepel van de olie en schep dit mengsel met wat peper en zout door de runderreepjes. Prak de bouillontablet los met een vork en roer het met de maizena en de wijn glad. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend snel bruin. Voeg de sjalotjes toe (en pers de knoflook er boven uit)

. Bak 1 minuut mee. Voeg de rest van de groente toe en bak het al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de tomaatblokjes met vocht toe en laat nog 5-7 minuten stoven. Roer af en toe om. Voeg het maizenamengsel toe en laat in 1 minuut binden. Bestrooi met kleingescheurde basilicumblaadjes.     

 

Bereidingstijd:

Ongeveer 25 minuten

 

Voedingswaarde:

260Kcal, 1100 Kjoules, 26 g eiwit, 12 g vet, 12 g koohydraten

                                                        EET SMAKELIJK

 

 
   

 

                                                 CHAMPIGNONSOEP

                          (Kippevlees, varkensvlees, voorgerecht, korte bereidingstijd)

 

Ingrediënten (4 personen):

-          1 kleine ui gesnipperd

-          1 bakje (grot)champignons in dunne plakjes

-          25 gram boter of margarine

-          1 takje verse tijm of een theelepel gedroogde tijm

-          1 eetlepel cognac, vieux of soortgelijke sterke drank(geen likeur)

-          1 ½ kippenbouillontablet

-          ca. 1 eetlepel olijfolie (ev. met truffel)

-          10 peultjes in reepjes of andere dungesneden groente die kort hoeft te koken en mooi kleurt 

-          20 gram bacon in reepjes

-          50 gram kipfilet in reepjes (vleeswaar, geen verse kipfilet)

-          zout en (versgemalen) peper

-          ev. 1 teentje knoflook gepeld

-          ev. 1 dl slagroom

 

Bereidingswijze:

In (soep)pan boter verhitten. Ui ongeveer 2 minuten bakken. Knoflook erboven uitpersen. Champignons en tijm toevoegen en ca. 4 minuten bakken. Wel regelmatig omscheppen. Sterke drank, bouillontabletten, groente, vleeswaren en ¾ liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de groente beetgaar is. Takje tijm verwijderen. Op smaak brengen met olijfolie, peper en zout. Voor een romig effect kunt U 1 dl slagroom door de soep roeren.

 

Bereidingstijd:

In totaal ongeveer 35 minuten. Heel goed van tevoren te maken en alleen even opwarmen voor aanvang van het diner, dan komt de smaak nog beter tot zijn recht, maar wanneer U room wilt toevoegen dan dient U dat pas op het laatst te doen.   

                                                      EET SMAKELIJK

 

 
   

 

     

 

 
   


                                             KALKOENSTOOFSCHOTEL

                                 (Hoofdgerecht, kalkoenvlees, langere bereidingstijd)      

 

Ingrediënten(4 personen):

  • 400 tot 500 gram kalkoenfilet
  • 1 rode paprika in brokken
  • 1 winterwortel geraspt en in blokjes
  • ruim 300 gram broccoli in stukken, ook de stronkjes kunnen erbij
  • 2 harde zure appels in blokken
  • 1 volle hand rozijnen
  • 2 blokjes tomatensmaakversterker
  • scheut ketjap manis 
  • doosje shiitake of champignons, niet te klein maken
  • sambal
  • 1 gemberbolletje fijngesneden
  • ev. theelepel kappertjes en wat zuur uit potje
  • 1/3 theelepel komijn, 1/3 theelepel kurkuma/1/3 theelepel gemberwortel
  • peper/zout/kerriepoeder
  • maizena

 

Bereidingswijze:

Kruiden mengen met de ketjap. Kalkoenfilet in blokken snijden en even laten marineren in de

marinade. Vlees rondom bruin bakken. Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen en zoveel vocht toevoegen dat alles net onder staat. Het geheel een uur lekker laten pruttelen maar niet te hard laten koken. Afmaken met maizena zodat er een lekkere dikke saus ontstaat. Heerlijk met een eigengemaakte aardappelpuree (met die lekkere saus) , maar een pasta misstaat natuurlijk ook niet. U completeert het geheel met een salade.

 

Bereidingstijd:

Voorbereiding ongeveer 20 minuten. Bereiding gerecht zelf 1 uur. Alleen af en toe roeren en in de gaten houden dat er voldoende vocht overblijft.

 

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50,5751 LM Deurne,tel 0493-312636,fax 0493-323341

                                                     EET SMAKELIJK!

       

 

 
   

 

                                            SUCADELAPPEN MET GEMBER EN ROZIJNEN

                                (Hoofdgerecht, lange bereidingstijd, rundvlees en lekker)

 

Ingrediënten(4 personen):

  • 4 bolletjes gember gesnipperd
  • 1 geschilde sinaasappel in plakken
  • 25 gram boter of margarine
  • 25 gram olie
  • 500 gram sucadelappen
  • ½ liter bouillon van tablet of eigen
  • 4 eetlepels gembernat
  • peper en zout
  • 1 laurierblad
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 3 eetlepels slagroom

 

Bereidingswijze:          

De boter en olie smelten in een braadpan en als het schuim wegtrekt de sucadelappen aan beide kanten bruin bakken, daarna uit de pan nemen. De bouillon, gembernat, peper en zout naar smaak, laurierblad, gember en plakken sinaasappel toevoegen en aan de kook brengen. Het vlees weer in de pan leggen en in ongeveer 3½ uur op een zeer laag pitje gaar sudderen. De rozijnen toevoegen en nog 10 minuten door laten sudderen met de deksel op de pan. Van het aardappelzetmeel en wat water een glad papje roeren. Het vlees , de laurier en de sinaasappel uit de pan nemen en het papje en de room al roerend aan het vocht toevoegen. Het vlees weer in de warme saus leggen en bijvoorbeeld serveren met gebakken piepers en een frisse salade met sinaasappelstukjes. 

 

Bereidingstijd:

In totaal 4 uur, voorbereiding maar 5 minuten

 

                                                         EET SMAKELIJK

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50, 5751 LM Deurne, tel 0493-312636,fax 0493-323341

                                              GEVULDE VARKENSROLLETJES               

                                      (Hoofdgerecht, varkensvlees,  korte bereidingtijd)    

 

Ingrediënten(4 personen):

  • 4 platte schnitzels, niet of één keer door de vermalser
  • 4 plakjes fijngesneden rauwe ham
  • ev. 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • peper
  • 4 bosuitjes, als het lange zijn is 2 voldoende
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik gepelde tomaten

 

Bereidingswijze:

De fijngesneden ham, (knoflook), peterselie en peper met elkaar mengen in een kom. Mengsel over de schnitzels uitsmeren. Bosuitjes schoonmaken en in de lengte snijden (net zo breed als de schnitzels zijn) en halveren. Bosuitjes op de schnitzels leggen. Vervolgens de schnitzels voorzichtig oprollen en opbinden met dun garen of vaststeken met cocktailprikkers. Buitenkant van het vlees droogdeppen met keukenpapier. Olie verhitten in pan met antiaanbaklaag en de opgerolde schnitzels al omscheppend in ca. 15 minuten bruin bakken. Gepelde tomaten met vocht toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes koken. Saus over 4 borden verdelen en de rolletjes erop leggen.

 

Bereidingstijd:

15 minuten voorbereiden en 20 minuten baktijd

 

Voedingswaarde:

225 kcal, 945 kj, 26 g eiwit, 12g vet,5g koolhydraten

 

                                                    EET SMAKELIJK

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50, 5751 LM Deurne, tel.0493-312636-fax.0493-323341

 

                                            KIPFILET IN TOMATEN-KANEELSAUS

                          (Hoofdgerecht, kippenvlees, middellange bereidingstijd)

 

Ingrediënten(4 personen):

  • 4 kipfilets van 100 gram
  • zout, peper
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 pakje gezeefde tomaten(500 gram)
  • 25 gram bittere, pure chocolade in stukjes gebroken
  • 1 zakje gepelde noten, fijnhakken, wel enkele noten achterhouden voor garnering
  • 50 gram boter of margarine
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 (kippe)bouillontablet
  • 50 gram rozijnen
  • 1/8 liter slagroom
  • 2 takjes peterselie
  • ev. 1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze:

In grote braadpan boter verhitten. Kipfilet inwrijven met zout en peper en in circa 10 minuten rondom bruin bakken. Uit de pan nemen. In het bakvet ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: kaneel, ketoembar en chilipoeder. Al roerend ½ minuut zachtjes bakken. Tomaten en chocolade toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Mengsel aan de kook brengen. Zonder deksel op de pan 3 minuten laten inkoken. Wel af en toe roeren. Rozijnen erdoor roeren. De kipfilets weer in de saus leggen en zonder deksel op een laag vuur nog 10 minuten laten garen. Kipfilets vast op warme schaal leggen. Fijngehakte noten en slagroom door de saus roeren en 1 minuutje doorwarmen. Saus over kipfilet scheppen, garneren met de noten, peterselie erboven fijnknippen. Eventuele overgebleven saus in kom op tafel. Lekker met rijst.

 

Bereidingstijd:

Voorbereiding 15 minuten. Bereidingstijd 30minuten

 

Voedingswaarde:

580 Kcal(2435kjoules) per persoon, 42,0 g vet, 29,2 g eiwit, 21,2 g koolhydraten

 

                                                 EET SMAKELIJK

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50, 5751 LM Deurne, 0493-312636, 04 93-323341   

 

                                                                PATE A L’AARTS

                                          (Voorgerecht, varkensvlees, korte bereidingstijd)

 

Ingrediënten(4 personen):

  • luxe slablaadjes(ijsbergsla, zakje gekleurde slablaadjes)
  • doosje kerstomaatjes
  • verse takjes bieslook
  • pijnboompitten
  • 100-150 gram cranberrypaté van uw slager
  • 100-150 gram rozijnen/notenpaté van uw slager
  • 100 gram cranberrysaus
  • 16 toastjes

 

Bereidingswijze:

Op een bord aan de zijkant enkele kleine blaadjes sla draperen, twee kerstomaatje ertegenaan. Tussen een plastic vel de paté plat drukken tot een kleine halve centimeter dikte en met een klein gebaksvormpje per soort 2 stukjes paté uitdrukken en op het bord langs de sla leggen. Met een kleine spuit wat cranberrysaus langs de paté spuiten in een leuke tekening. De pijnboompitten ondertussen in een droge pan even roosteren en over het bord strooien. Per bord 4 toastjes erbij leggen en enkele takjes bieslook erop leggen.  Het geheel kan ruim voor de aanvang van het diner klaargezet worden, alleen de toast en pijnboompitten op het laatst toevoegen.

 

Bereidingstijd:

Ongeveer 20 minuten

 

 

                                                    EET SMAKELIJK

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50, 5751 LM Deurne, tel 0493-312636,fax 0493-323341

Wij wensen U hele prettige feestdagen en de allerbeste wensen voor 2015, en dat het mag smaken!!

 

                                                          KALKOENSTOOFSCHOTEL

                                 (Hoofdgerecht, kalkoenvlees, langere bereidingstijd)      

 

Ingrediënten(4 personen):

  • 400 tot 500 gram kalkoenfilet
  • 1 rode paprika in brokken
  • 1 winterwortel geraspt en in blokjes
  • ruim 300 gram broccoli in stukken, ook de stronkjes kunnen erbij
  • 2 harde zure appels in blokken
  • 1 volle hand rozijnen
  • 2 blokjes tomatensmaakversterker
  • scheut ketjap manis 
  • doosje shiitake of champignons, niet te klein maken
  • sambal
  • 1 gemberbolletje fijngesneden
  • ev. theelepel kappertjes en wat zuur uit potje
  • 1/3 theelepel komijn, 1/3 theelepel kurkuma/1/3 theelepel gemberwortel
  • peper/zout/kerriepoeder
  • maizena

 

Bereidingswijze:

Kruiden mengen met de ketjap. Kalkoenfilet in blokken snijden en even laten marineren in de

marinade. Vlees rondom bruin bakken. Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen en zoveel vocht toevoegen dat alles net onder staat. Het geheel een uur lekker laten pruttelen maar niet te hard laten koken. Afmaken met maizena zodat er een lekkere dikke saus onstaat. Heerlijk met een eigengemaakte aardappelpuree (met die lekkere saus) , maar een pasta misstaat natuurlijk ook niet. U completeert het geheel met een salade.

 

Bereidingstijd:

Voorbereiding ongeveer 20 minuten. Bereiding gerecht zelf 1 uur. Alleen af en toe roeren en in de gaten houden dat er voldoende vocht overblijft.

 

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50,5751 LM Deurne,tel 0493-312636,fax 0493-323341

                                                     EET SMAKELIJK!

                                          TOMATENKAASBOUILLON

                                (Voorgerecht, rundvlees, middellange bereidingstijd)

 

Ingrediënten(4-6personen):

  • 1 eetlepel boter/margarine
  • 75 gram ontbijtspek in blokjes
  • 4 sneetjes witbrood in blokjes
  • 6 lente-uitjes in schuine stukken van 3 centimeter
  • 3 vleestomaten, ontveld en in blokjes ( of blikje tomaten)
  • 150 gram geraspte pittige cheddar of andere lekkere kaas
  • 1 liter vleesbouillon (liefst zelfgemaakt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • zout/peper
  • (2 x 1/2 teen knoflook)

 

Bereidingswijze:

Boter verhitten en spek zachtjes uitbakken (ruim 5 minuten), broodblokjes en lente-ui toevoegen en nog 5 minuten bakken. Iets afkoelen. Tomaat en 100 gram kaas erdoor scheppen. Oven voorverwarmen op 200 C. Bouillon verwarmen en citroensap, peper en peterselie toevoegen. 4 ovenvaste soepkommen inwrijven met knoflook, voor de liefhebber. Tomaat-spekmengsel over kommen verdelen, bouillon erop schenken en met de rest van de kaas bestrooien. Soep in 20 minuten in midden van de oven gratineren.

 

Bereidingstijd:

Bij kant en klare bouillon 20 minuten voorbereiding en 20 minuten oventijd.

 

Voedingswaarde:

Per persoon ongeveer 340 kilocalorieën.

 

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50 5751 LM Deurne, tel 0493-312636, fax 0493-323341

                                                   EET SMAKELIJK!!

48.GEGRATINEERDE VARKENSHAASJES

                                     (Hoofdgerecht, varkensvlees, redelijk korte bereiding)

 

Ingrediënten( 2 personen):

  • 400 gram broccoliroosjes
  • zout, peper (cayennepeper)
  • 250 gram varkenshaas in 6 plakken van 3 centimeter
  • 6 plakjes ontbijtspek/bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui in dunne plakjes
  • 1 blik tomaatblokjes (à 400  ml)
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram geraspte (oude) kaas
  • 1 eetlepel fijngesneden dragon
  • een ingevette ovenschaal

 

Bereidingswijze:

Broccoli in kokend water 4 minuten koken (met wat zout) en uit laten lekken. Om elke plakje vlees een plakje ontbijtspek binden en met touw of cocktailprikkertje vastzetten. Vleespakketjes in olie in 5 minuten aan beide zijden bruin bakken. Oven voorverwarmen op 225 C. Vlees uit pan nemen en in achtergebleven braadvet ui in 5 minuten uitbakken. Tomaat, slagroom, peper en zout toevoegen en geheel 5 minuten koken. Broccoli toevoegen en mengsel in ovenschaal gieten. Vlees ertussen leggen, kaas erover strooien en gerecht in midden van de oven  10 minuten gratineren.

Bestrooien met dragon. Lekker met gekookte krieltjes.

 

Bereidingstijd:

10 minuten voorbereiding en 25 minuten bereidingstijd.

 

 

Slagerij Bouwmans,Zeilbergsestraat 50 5751 LM Deurne, tel 0493-312636, fax 0493-323341

                                                   EET SMAKELIJK!!